Friday, September 18, 2009

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περίπτωση σε αυτή την ανάρτηση δεν είναι περίπτωση ξεφτίλας, όμως είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου.
Γενικά διαφωνώ με τις αφισοκολλήσεις και την αισχρή κατανάλωση χαρτιού σε προεκλογικές περιόδους, όμως η Ελλάδα δεν είναι τσιφλίκι των πολιτικών μας αρχόντων, να κάνουν ότι θέλουν και λογαριασμό να μη δίνουν. Ευτυχώς που και που καταδικάζονται για τα ψέματα τους (βλέπε προηγούμενο ποστ).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κάνει ρεπορτάζ για το πως διαφημίζεται ο κ Καρατζαφέρης και το κόμμα του. Λεπτομέρεια στην εικόνα είναι ότι η εν λόγω διαφημιστική πινακίδα είναι παράνομη. Εντελώς παράνομη.

Δείτε το άρθρο εδώ της Ελευθεροτυπίας. Επίσης το Google, επιστρέφει 43300 σελίδες με την φράση "παράνομες διαφημιστικές πινακίδες".

Η ερώτηση που τίθεται είναι αν πρέπει και ο διαφημιζόμενος εδώ (και γενικά) να έχει μερίδιο της ευθύνης της παρανομίας. Μπορεί βέβαια ο κομματικός μηχανισμός να ανέθεσε σε μια διαφημιστική εταιρία τα καθέκαστα και η διαφημιστική παρανόμησε, όμως εκείνος θα έπρεπε να διασφαλίσει ότι η εταιρία κινείται με νόμιμα μέσα. Η να διακόψει τη συνεργασία μαζί τους!
Το παράδειγμα που θα θέσω είναι αυτό των εταιριών καθαρισμού που αναλάμβαναν δημόσια έργα. Αν δεν είχε προηγηθεί η επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι εταιρίες θα συνέχιζαν να κερδίζουν διαγωνισμούς με ποσά που δεν κάλυπταν ούτε τον κατώτατο μισθό, ούτε το κόστος των καθαριστικών.
Η επίθεση έγινε, η Κωνσταντίνα τη γλύτωσε, το θέμα πήρε διαστάσεις. Οι συνθήκες βελτιώθηκαν(;). Και οι παρανομούντες επιχειρήσεις σταμάτησαν να παρανομούν υπό τον φόβο ότι θα σταματούσαν να παίρνουν δημόσιους διαγωνισμούς, εφόσον στο δημόσιο δεν μπορούν να προσφέρουν παράνομες υπηρεσίες.

Έτσι το ίδιο ερώτημα τίθεται ξανά. Ο Καρατζαφέρης που διαφημίζεται σε παράνομη πινακίδα έχει μερίδιο της ευθύνης;

UPDATE:
Το δικαστήριο σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία έκρινε σωστή την αποζημίωση 117.000 ευρώ σε θύμα διαφημιστικής πινακίδας. Και όλοι λένε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος. (Σιγά μη μπει)

UPDATE:
Εκτενέστατο κείμενο επί του (παράνομου) θέματος

No comments: