Thursday, March 18, 2010

Ταμειακές μηχανές φορολογία και βενζίνη

Άκουσα σήμερα έναν βενζινοπώλη στο ΣΚΑΙ ο οποίος έβαλε σε νέο πρατήριο αντλίες με ενσωματωμένη ταμειακή μηχανή για να δίνουν αποδείξεις άμεσα "για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών" και χωρίς να χρειάζεται "να τρέχει ο πωλητής από το ταμείο μέσα στον οδηγό έξω για να του δώσει απόδειξη. Για παράδειγμα ανέφερε "διάφορα συστήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη που λύνουν αυτά τα προβλήματα".

Το συγκεκριμένο παλικάρι μου φάνηκε νορμάλ και συγκροτημένο οπότε δεν μπαίνει στο Hall of Shame αυτός ο ίδιος αλλά όλοι εκείνοι οι συνάδελφοι του που θέλουν να κλέβουν τον κοσμάκη και με το λαθρεμπόριο και το κράτος.

Και για να διορθώσω τον εν λόγω κύριο σε Γερμανία, Αγγλία και Ιρλανδία που έχω προσωπική άποψη, ο οδηγός βάζει μόνος του βενζίνη και πληρώνει μέσα στο ταμείο από όπου του κόβουν απόδειξη και μετά φεύγει. Επίσης στη Γερμανία υπάρχουν πρατήρια στα οποία οι αντλίες δέχονται πιστωτική κάρτα οπότε δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος στο μαγαζί για να βάζει βενζίνη. Με άλλα λόγια ο αλλοδαπός που συνήθως εργάζεται στα πρατήρια είναι περιττός και οι αποδείξεις δίνονται ανελλιπώς και χωρίς παπάτζες.

Εμείς εδώ...τι να πω. Έχουμε τη λαμογιά στο ΕΛληνικό μας DNA. Στα κομμάτια

No comments: