Thursday, April 22, 2010

ΕΛληνικός Εργασιακός Μεσαίωνας (ΕΕΜ)

Μια γνωστή δούλευε σε ένα ιατρικό κέντρο στις βόρειες επαρχίες και σε κάποια φάση την καλέσανε και της είπαν το εξής:
"κάνουμε εικονική απόλυση, μπαίνεις ταμείο ανεργίας για 1 χρόνο και παίρνεις τα 500 € από κει και εμείς σου δίνουμε τα υπόλοιπα 300€ για να συμπληρωθεί ο μισθός σου, χωρίς ένσημα φυσικά".

Στην εύλογη απορία της "τι θα κάνω αν με απολύσετε μετά;" Της είπαν ότι "δεν θα σε απολύσουμε" κλπ κλπ. Όταν ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί, της τα χώσανε "τι θες να σκεφτείς, δώσε απάντηση τώρα, μας κοροιδεύεις" κλπ όμορφα. Και όταν τους είπε ότι δεν θέλει να το κάνει, την απέλυσαν. Και επειδή την απέλυσαν μερικές μέρες πριν κλείσει τετραετία εκεί, θα συνεδριάσουν λέει για το αν θα της δώσουν αποζημείωση.

Τα καθίκια της εργοδότριας εταιρίας λοιπόν ήθελαν να φεσώνουν το κράτος με μέρος του μισθού της υπαλλήλου, να μην καταβάλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και να φοροδιαφύγουν τη στιγμή που εκβίαζαν στεγνά την υπάλληλο.

Μετά βγαίνουν οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί και αναρρωτιώνται δήθεν γιατί χρωστάμε 300 δις, (κάποιοι λένε τα τριπλά) γιατί πάνε κατά διαόλου τα ασφαλιστικά ταμεία και όλοι γενικά, γιατί, γιατί, γιατί...

Καταλάβατε γιατί ή να κάνω και κακά και να σας χέσω πατόκορφα όλους;

No comments: