Friday, April 13, 2012

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ

Δεν μου αρέσουν ορισμένα πράγματα και ένα από αυτά είναι η χρήση δύο μέτρων και σταθμών από τις αστυνομικές υπηρεσίες, τις δικαστιές υπηρεσίες, τις δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Προχτές συλλάβανε τον Τσοχατζόπουλο για μίζες 50 εκατομμυρίων. Υποθέτω ότι για να κάναν μια τέτοια κίνηση όλο και κάποιο σοβαρό στοιχείο θα έχουν και όλο και κάποια σοβαρή έρευνα θα έχουν κάνει απί του θέματος. (Βέβαια επειδή δυστυχώς εδώ είναι Ελλάδα και Βαλκάνια, η σοβαρότητα δεν είναι μια από τις αρετές μας). Όπως και να έχει συλλάβανε τον Άκη, και δεν του περάσαν χειροπέδες. Επίσης δεν τον μεταφέραν με περιπολικό. Φαντάζομαι ότι όποιος έχει κλέψει 50 μύρια και διαθέτει έστω και μέρος αυτών, θεωρείται όπως και ο Μάκης πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός. Οπότε δεν ισχύουν για αυτόν οι συνήθεις διαδικασίες.
Αν βεβαίως συλλαμβάνονταν κάποιος άλλος ύποπτος, πχ για κλοπή 100-1000 ευρώ, ή για μη απόδοση ΦΠΑ 1 μυρίου (βλέπε Γαβαλάς) εκεί οι διαδικασίες τίθεντε σε ισχύ. Μόνο αν περάσει κανείς το κατώφλι των 40-50 μυρίων ή της βουλής είναι σε θέσει να δεχτεί άλλες διαδικασίες.
Για τους αγγλομαθείς μια παραπομπή στα εγκλήματα λευκού κολλάρου όπως τα λένε οι φραγκολεβαντίνοι είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Εκείνοι τουλάχιστον τους πιάνουν πότε πότε και έχουν και όρο. Εμείς μόλις αρχίσαμε...

No comments: